Training Gescheiden Ouders

Scheiden is een pijnlijk en uiterst ontregelend proces waar niemand voor zijn plezier doorheen gaat.

Veel stellen die het besluit nemen om te gaan scheiden nemen zich voor om dit op rustige wijze te doen en in harmonie met elkaar om te blijven gaan. Helaas merken veel mensen dat dit ondanks hun goede voornemens toch niet lukt. Terwijl ze het toch echt oprecht proberen. En dan merken ze b.v. dat:

  • het overleg met hun ex- partner zo lastig is
  • dat er iedere keer opnieuw ruzie is
  • dat ze aan de kinderen merken, dat zij last hebben van de situatie (sinds de scheiding)
  • dat ze in een emotionele achtbaan zitten?

De problemen zijn duidelijk:

beide ex-partners ervaren veel spanningen en vinden het lastig om op constructieve wijze met de ander te communiceren. Terwijl het in het belang van de kinderen is, wél goed overleg te kunnen voeren. Maar de oplossing lijkt niet zomaar voor het grijpen.

De “Training Om Verder te komen” kortgezegd: TOV

is een training waarin je in een kleine groep lotgenoten leert, hoe je je communicatie met je ex-partner kunt verbeteren. De inzet is om elkaar rond het thema “complexe scheiding” beter te leren kennen en na te denken hoe jullie als ouders een veilig opvoedingsklimaat voor jullie kinderen kunnen creëren, waarin zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Je krijgt inzicht in de verliezen rond jouw scheiding. En doordat je leert op een constructieve manier te overleggen over de kinderen kunnen jullie verder als gelijkwaardige ouders van jullie kind(eren).

Hoe ziet de training eruit?

Na een intake gesprek met beide ex-partners zijn er vijf wekelijkse bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we in op de verliezen die er geleden zijn en hoe men daardoor gemakkelijk in een crisisstadium terechtkomt. Dergelijke moeilijke situaties, waarin veel spanning en stress aanwezig zijn, kunnen gemakkelijk leiden tot een wijze van communiceren, waarbij veel verstorende gedragspatronen worden gehanteerd. We zoeken daarom uit wat de belemmerende factoren zijn in het contact met elkaar en welke communicatie helpend is.

Vervolgens gaan we in op de communicatie tussen de ouders in relatie tot de opvoeding om zodoende tot hernieuwde stabiliteit te komen. Daarbij wordt de andere ouder niet losgelaten, maar verbinden de ouders zich anders en opnieuw met elkaar als “compagnons in de opvoeding” van hun kinderen.

Wanneer, waar, kosten?

De eerstvolgende TOV- trainingen worden gegeven op:

Dinsdag 5, 12, 19 en 26 januari en 2 februari Vierheemskinderenstraat 91, 2531 CA Den Haag. (Mirtekerk) Tijd: 1930-2130 uur

Dinsdagen 2, 9, 16, 23 en 30 maart, Wognumstraat 126A, 2547TS Den Haag (Yogastudie Cirkel van Bhavana). Tijd: 1930-2130 uur

Kosten van de training zijn € 880,-. Dit is per ouderpaar en inclusief het intakegesprek.

Je kunt je voor de training aanmelden via het contactformulier.

Trainers

Gaby Monfils en Tineke Wetsteijn ontwikkelden de TOV-training. Als je meer over Tineke wilt weten ga dan naar deze pagina  en voor informatie over Gaby klik hier.