Wie ben ik

Gaby MonfilsMijn naam is Gaby Monfils. Ik ben een ervaren integratief kindertherapeut. Ik heb de 4-jarige post HBO opleiding voor integratieve kindertherapie gevolgd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam.

Mijn kracht is dat ik in korte tijd samen met het kind oplossingen vind voor zijn of haar probleem.
Mijn uitgangspunt is dat elk kind uniek is en recht heeft op een behandeling die op zijn/haar situatie en mogelijkheden is gericht.

Ik werk vanuit de verschillende psychologische verklaringsmodellen om het kind te ondersteunen. Op die manier sluit de therapie aan bij dat wat het kind op dat moment nodig heeft.

Het is prachtig om te zien wanneer kind en ouders tevreden en blij zijn met resultaten van de therapie.
Ik werk met hart en ziel vanuit mijn eigen praktijk en op diverse scholen.

Ik ben warm, open, speels en creatief. Met vakkennis, humor, fantasie en een sterke intuïtie help ik kinderen en ouder weer op koers te komen, op weg naar hun geluk.

2006 – heden, praktijk “Kind op Koers”

Kinderen komen bij mij met verschillende problemen. ADHD/ADD, boosheid, angst/fobie, onzekerheid/faalangst, rouwverwerking.

Mijn specialiteit is rouwverwerking.

Veel kinderen in mijn praktijk hebben last van rouwverwerking. Ofwel door overlijden van een dierbaar persoon ofwel door scheiding van ouders of door een verhuizing.

Ik werk met EFT bij kinderen. Dit corrigeert de disbalans in het energetische systeem waardoor de emotie verzacht of verdwijnt. Is toepasbaar op emotionele en fysieke onbalans, zoals traumatische herinneringen, verdriet, boosheid, fobieën, stress en pijn.

Daarnaast werk ik ook intensief met ouders. Want zonder medewerking van de ouders (het systeem) kan het kind niet volledig geholpen worden.