Bij mijn therapie gaat het erom dat het kind weer lekker in zijn/haar vel komt te zitten.

  • Ik maak eerst een afspraak voor een intake-gesprek, als het kan met beide ouders; hierin probeer ik de vraag van het kind, probleem of klacht duidelijk te krijgen.
  • Daarna gaan het kind en ik aan de slag. Ik wil van hem/haar horen wat zijn/haar probleem, klacht of vraag is en gaan daar mee aan het werk. We hebben wekelijks een afspraak van een uur.
  • Na elke vijf sessies heb ik een voortgangsgesprek met de ouders. Ik bespreek dan hoe het gaat en of er nog verdere stappen nodig zijn. Soms zijn dat aandachtspunten waar je als ouders met het kind aan verder kan werken. Of tips voor hoe je het kind het beste kunt steunen. Ik verwacht een actieve houding van ouders. En soms is het nodig om met de ouders aan de slag te gaan (ouderbegeleiding).

Ik vind het belangrijk dat het kind zich veilig en vrij voelt. Daarom zijn alle gesprekken vertrouwelijk. Wat het kind mij verteld, blijft bij mij. Tenzij het kind zelf wilt dat ik dit met de ouders bespreek. Het kind is vrij om er thuis zelf over te praten.